Historic-ralliautoilun juhlaa elokuussa Lahdessa!


Historic-ralliautoilun juhlaa elokuussa Lahdessa!

ViestiKirjoittaja LHRmedia » 01.05.2018 20:30

Elokuussa, 10.-11.8.2018, Lahti Historic Rally järjestetään jo 17. kertaa, jossa edustava kilpailukeskus (Lahti-halli) sekä kilpailun lähtö- ja maalipaikka, Lahden satama, tarjoavat upeat puitteet tapahtumalle. Päijäthämäläiset erikoiskokeet ovat toki tunnetusti vauhdikkaan haasteellisia hyppyineen ja ylityksineen.
FIA EM Lahti Historic Rallyyn on tänäkin vuonna odotettavissa runsaslukuinen osanottajamäärä kotimaisia ja ulkomaisia kilpailijoita.

Tämän EM historic-rallisarjan osakilpailun yhteydessä ajetaan kansallinen rallikilpailu tänäkin vuonna – kuitenkin täysin uudistetulla konseptilla.

Säännöt ovat valmisteilla, tarjoten luokkajaoltaan mahdollisuuden osallistumiselle kansalliseen ralliin historic-autoilla – ja ilman ennakkotutustumista. Kansallisen rallin historic-luokissa kilpaillaan Historic Rally Trophy –osakilpailujen tapaan kansallisten lisenssi- ja tekniikkasääntöjen mukaisesti.

Kilpailun luokkajako on suunniteltu siten että kilpaileminen on mahdollista joko yksi- tai kaksipäiväisesti. Tällä konseptilla pyrimme tarjoamaan kattavat mahdollisuudet kotimaisille historic-kuljettajille osallistua kilpailuun. Kilpailuaikataulu mahdollistaa niille kansallisen rallin historic-kilpailijoille,
jotka haluavat osallistua kilpailuun vain yksipäiväisesti, osallistumisen myös ilman yöpymistä kilpailupaikkakunnalla.

Kilpailureitti luokille jotka kilpailevat kaksipäiväisesti, pe-la 10.8.-11.8.2018, on 630 km; sisältäen 12 erikoiskoetta, yhteispituus 161 km.
Kilpailuluokat jotka ajavat yksipäiväisesti la 11.8.2018, reitin kokonaispituus 309,40 km; sisältäen 6 erikoiskoetta, yhteispituus 72,20 km.

Kansallisessa rallissa luokat myös nykyautoille; naisille, nuorille, F-ryhmäläisille, 4-vetoautoille yms..

Vuosien varrella on käyty paljon keskustelua myös siitä, miten mahdollisesti lukuisia talleissa olevia historic-autoja, joilla ei viime aikoina kilpailtu, voitaisiin saada mukaan kilpailuihin? Kilpailun järjestäjä, Lahti Historic Rally ry, tarjoaa kannustimeksi alennetun ilmoittautumismaksun kaksipäiväiseen kilpailuun niille historic-autoille, joilla on viimeksi kilpailu vuonna 2014 tai aiemmin.

Kansallisen rallin säännöt julkaistaan 15.6.2018.

Tervetuloa mukaan upeaan historic-rallitapahtumaan!

Juha Koskela
kilpailunjohtaja

juha.koskela1@outlook.com
Puh. 0400 487725

Kilpailutapahtuman viralliset sivut päivittyvät pian – seuraa tiedotusta.
http://www.lahtihistoricrally.fi
Facebook
https://www.facebook.com/lahtihistoricrally/
LHRmedia
 
Viestit: 39
Liittynyt: 20.04.2012 13:40

Paluu Yleistä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa